27 Maj

publicerat i Allmänt;

Helt sjukt att vi snart går in i juni månad. Vädret där i mot påminner mer om hösten eller igår var de ju fint men idag är de regn och grått ute. Fast det gör mig inte så mycket då barnvagnshjulet är nästan helt platt idag med. Värre var de igår när jag och Leia inte kunde ta oss ut på någon promenad fören på eftermiddag då Mats hade kommit hem från jobbet och fixat hjulet. Men tydligen något annat fel nu så måste fixa det idag annars blir det svårt i morgon att ta sig runt på Astrid Lindgrens värld.

Ska bli så himla kul att komma iväg i helgen. Blir ju inte bara vår familj utan nästan alla barn och barnbarn på mammas och hennes mans sida. Inte allt för ofta vi träffas och umgås med varandra så de här uppskattas mycket av oss, tack mamma och Bosse som bjuder oss på detta äventyr!

 

Leia har de senaste dagarna varit en riktig liten piggelin och låter inte alls sin mamma få sova. Så nu ligger hon helt utslagen i vagen och sover gott. Ska se om jag kan ta mig till affären sen och inhandla lite smått tills kvällen.
Nej nu blir de till att börja packa lite inför helgen då vi inte bara blir bort i morgon utan även på söndag då vi ska övernätta hos Mats pappa i Nässjö.



Svårt att fånga de två små tänderna på bild men här ser vi lite av hennes ena tand!

Tänderna är här!!

publicerat i Allmänt;

Då var det åter söndag och snart börjar en ny veckan med nya äventyr. Leia har varit lite kinkig i helgen och inte så konstig när jag i morsen upptäckte att det hade kommit upp en tand och en andra som är påväg. Så nu får vi se hur länge jag kan amma då hon har "tuggat" ganska så mycket på brösten de senaste dagarna så jag är helt öm.

Igår så kom Liam över en sväng medans Mats och Måns var iväg och fiskade. Världens snällaste och lättaste unge at vara barnvakt till. Behöver bara plocka fram lite leksaker så satt han fint och lekte i 2 timmar. på eftermiddagen så gick vi över till Olle, Lisa och lilla Lova för att fika och lämna över ett litet paket till lillstumpan.

Vid femtiden så kom Måns och Liam tillbaka och även familjen Liljedalh/Johansson för lite grillning och esc. En mycket trevlig kväll blev det och jag slocknade i poängutdelningen av esc. Då hade sällskapet åkt hem så var bara otrevlig mot Mats, haha!! Vaknade vid tre tiden då Leia ville ha lite mat och såg då att Erik Saade kom tre, fan så bra gjort och enligt mig var han bäst!!

Nu blir det lite mat och sen ska vi till världens bästa Sigrid på 2 års kalas!!




Mammas lilla trollunge!!

Blir inte alltid som man tänkt sig!

publicerat i Allmänt;

Igår (fredags) så följde jag med Mian ner på stan då hon skulle handla lite ny kläder till sina döttrar. Jag var så sugen på att handla också men hade lovat att inte köpa något och jag lyckades hålla det!! Var nog nere på stan i 4 timmar tror jag så han inte med så mycket hemma, men vad gör väl de.

 Vi hade bestämt med mamma och bosse att vi skulle komma ut till dom och äta lite god mat och sedan sova över men så blev de inte. Eller jo vi var ju där och åt god mat men Leia kunde inte slappna av alls igår. Hon vart jätteledsen,orolig, övertrött och gnodde som sjutton i munnen så funderar på om de var tänderna som spökade lite. Även att hon kände att vi inte var hemma så vi bestämde oss för att åka hem vid tio tiden (då hade hon inte sovit på 6 timmar). Vi han inte åka mer än 5 minuter imed bilen så somnade hon.Ja de blir inte alltid som man tänkt sig men vad gör väl de. Mämma och Bosse var glada att vi kom ut iallafall! Leia sov även väldigt bra i natt men ville ändå vakna vid 7.30 i morse för att stiga upp. Så vi får se när hon somnar här på förmiddagen, tror nog hon kommer klappa ihop som ett korthus tidigt iallafall.

Dagen får vi se vad den bjuder på då vädret inte riktigt vet vad de vill. Hoppas på att de kan bli lite uppehåll iallfall så man kan ta och påta lite i trädgården.



Tisdag kväll

publicerat i Allmänt;

De råder tystnad i vårt hus ikväll vilket är så skönt efter en intensiv dag. Dagen började redan vid halv åtta, kanske inte så tidigt för vissa men har man varit uppe två gånger under natten för matning så är man en trötter vill jag lova. Det blev matning och ett bad för Leia som var på superglatt humör!

Jag tog mig en snabbdusch ryckte åt mig lite kläder och sen gick ner för att äta frukost när jag helt plötsligt inser att klockan redan är 9.10 ( vart tog tiden vägen?) Så tog mig en banan och gick iväg till Sandbäcksgården för lite baby/barn sång. Leia verkligen älskar sången, hon är så glad och sprallig.
Fikade lite efter sången och Leia slocknade som vanligt i min famn.

Leia sov länge idag så fick en hel del saker gjort. På em gick jag ner på stan och inhandlade en liten solhatt till lillstumpan. Blev inte den jag tänkt mig då den bara fanns i stora storlekar. Men hittade en riktigt fin på Lindex som fick följa med hem.

Leia sover nu sen klockan kvart i sju, Julius är nattad sen klockan halv åtta, Mats är på Stallsbacke och jag har passat på och bakat lite till dopet som äger rum den 4 juni.
Så nu ska jag bara diska upp de sista sen blir de sängen för mig.

Åter måndag

publicerat i Allmänt;

Då var de en ny vecka och nya tag. Ska verkligen ta tag i mig själv nu ( i mån av tid )och försöka ta bort de där sista 3 gravidkilona som sitter fint kring midjan. Måste försöka äta mer regelbundet och inte hoppas över lunchen för de resulterar bara i att jag blir så sjukt hungrig på kvällen vilket gör att jag går och små äter. Sen har jag ett jävla sötsug nu och de hade jag inte när jag var gravid så de måste också bort. Alltid något onyttigt som slinker ner varje dag och de gillas inte av mig men har så svårt att motstå allt de goda.

Dags att göra mig och Leia redo för snart kommer Mia och lilla Linnea för dagens promenad. Blir nog Djulörundan och självklart går vi så vi får den härliga backen uppför vid gastuberg!


Helgen bara springer förbi

publicerat i Allmänt;

Ja nu har ännu en helg sprungit förbi i ett rasade tempo. Lördagen var väldigt lugn för min del. Mats var iväg och spelade fotboll, Julius lekte hos Filip och jag tog Leia på en lång promenad. Hämtade Julius hos filip vid två tiden sen och tog med han upp till deras farmor. Där blev vi bjudna på sill och potatis, mums!!
Mats var inte hemma fören vid fem tiden så han var bara där en kortis för Mattias väntade på oss här hemma då vi skulle grilla.

I söndags så åkte Mats och Julius iväg till Norrköping och fiskade så jag och Leia tog oss en promenad till norr för att träffa Emma och barnen. Blev en fika på Sultans, Leia var på toppenhumör och charmade alla där inne!!
Tog en promenad ner till Emmas mamma och fick träffa Lotta och lilla Benjamin som bara är en vecka äldre en Leia. Eftersom Mats och Julius varit iväg hela dagen och jag varit hos Emma så blev de en flottig pizza till middag!

3 mån

publicerat i Allmänt;

Idag är de 3 mån sen jag fick upp min lilla tjej på bröstet och hela ens värld vändes upp och ner. Är så lycklig som har fått en sån fin liten flicka. Man har nästan glömt bort hur de var att inte ha henne här, känns som vi alltid haft henne hos oss. Hon är så älskad av hos, våra nära och kära.


Min glada lilla tjej!!