God morgon

publicerat i Allmänt;

Ja idag har jag sovit länge ör att vara mig. Vaknade nyss och det känns jätte konstigt. Brukar alltid gå upp runt nio bara för att de kryper i kroppen på mig. Men kan ju bero på att man kom hem sent igår eller rättare sagt kom hem i natt efter att först ha hängt hemma hos Jonte med Jimmy, Maria och Malin. Super kul att umgås med lite gamla vänner och bara sitta och snacka skit. Blev en vända ner på Harrys också och vi hade väntat oss att de skulle va dåligt med folk men de var knök fult. Kändes helt otroligt eftersom det var onsdag och att det är Katrineholm vi snackar om. Nöjd efter en trevlig kväll iallafall.

Idag så har vi tråkigt regnväder vilket betyder att vi kommer stanna inne hela dagen för att mål taket i vardagsrum och köket. Förhoppningsvis är det de sista lagret som ska läggas på idag. För nu börjar de bli riktigt drygt att inte kunna äta i köket och att inte kunna se på lite tv. Men det blir så fint så nu vill man göra allt på en gång där inne. Men det får bli en sak i taget eftersom att de inte är billigt att renovera.
¨


En bild som inte är tagen hemma men det är precis de här vi håller på med. ca 30-40 kvm som vi har täckt för att få ett helvitt tak. Idag går vi in på tredje lagret.

Här renoveras det enda in på natten...

publicerat i Allmänt;

Då var det fredag igen och här sitter man och klockan är snart halv nio på morgonen. Har inga planer för dagen och de känns sådär. Men här hemma finns det hur mycket som helst att göra med renovering och allt. Just nu så håller jag på och målar en hylla som vi ska sätta upp toaletten som vi håller på och fixar till. Hoppas att vi får klart tialetten den till nästa vecka så man kan börja med nästa porjekt. Fast de blir nog en liten tjuvstart i helgen då vi ska måla lite tak i vardagsrummet och köket. Jag ska försöka komma ihåg att ta före och efter kort så man kommer ihåg hur jävligt de såg ut innan. Ja för allt i huset har ju bestått och består fortfarande av furu vilket är skitfult enligt mig.



          
Hallen före renoveringen Måste lägga till att allt har bestått av furu innan vi började riva.
 Även upp på halva väggarna.

       
Ja och så här blev hallen efter renoverigen. Nu ska den bara inredas :)

Fredagskväll

publicerat i Allmänt;

Jaha här sitter man i soffan och glor på gamla avsnitt av Mammas pojkar. Är väl inte skitkul men finns inte så mycket mer att se på. Har ingen lust att göra något heller efter jag har hållt på hela dagen ut och rensat ogräs i rabbatterna. Så nu verker det lite i ryggen och det lär väl vara ännu värre i morgon. Men det är bara att bita ihop då och forsätta fixa ute i trädgården.



Helgen blir väl inte roligare en så eftersom Mats jobbar 9.00-21.00 hela helgen och jag har inga planer på nått annat en att vara här hemma. Skulle kunna passa på och städa lite men har ingen lust när det är såhär varmt. Då får de allt ta och bli lite svalare och så får de gärna regna lite också. Skulle även behöva fylla upp frysen med lite kaffebröd och matbröd men som sagt då måste de bli svalare för inte orkar jag stå i den här värmen och baka.

Just nu vill jag bara att Mats ska komma hem för är så rastlös och uttråkad. Hoppas på att han hyr en film på vägen hem också för tror inte att de var nått bra på tv ikväll. Blir nog till att slänga på en film nu med för inte hittar jag något sevärt på tv och så kan man ju hoppas på att tiden går fortare.

Nässjö

publicerat i Allmänt;

Tisdag förmiddag och jag sitter framför datorn efter en timmes promenad i denna värmen. Den här värmen tar snart kål på mig. Går ju inte ens att vara ute nu om man inte ligger vid stranden. Men vem vill göra det själv, ja inte jag iallafall. Bara jag som har semester så jag får vänta tills i morgon då Mats är ledig.

Helgen som var tillbringade vi i Nässjö hos Mats pappa och han fru Åsa. Det har vairt supervarmt där nere med. Så vi har mest tagit det lugnt och bara varit. Förutom i lördags då vi hade en liten överaskning till Julius. Ca 1½ timmes bilfärd blev det och vi landade i Skaras sommarland. Gissa om det var en nöjd kille när han insåg vad de var för nåt =) Blev åtta timmar inne på sommalandet med mycket karusellåk, glasätande,lotterier och plask i vattenlandet som jag tycket var absolut bäst i denna värmen. Julius var totalt slut efter den dagen och vi han bara åka fem minuter i bilen så sov han sen.



Söndagen blev det hemfärd vid tre tiden så vi skulle hinna hem till finalen i fotbolls VM. Vi stannade även till i Gränna för att inhandla lite polkagrisar som jag är barnsligt förtjust i. De hade en ny smak eller jag har iallfall inte smakat den förut och de var hallon/rabarber som var sjuk god!!!



Helgen

publicerat i Allmänt;

I helgen så har jag och Mats tagit det lungt och gjort lite utflykter bara för att få komma bort en stund från allt. I lördags så var vi iväg till Söderköping för att äta lite glass på smultronstället. Första gången för mig och det blir nog inte den sista. Mycket gott smakde det den dagen då det var så fruktansvärt varmt. Vi hade även bestämt oss för att gå upp på berget bara för att jag aldrig hade varit där och ja upp för gick det ju. Fy fan jag var helt slut när vi kom upp .Svetten bara rann på mig och ja lite fin var väl utsikten men de va fan inte värt att gå upp i den jävla värmen.



Mats kom på att han var lite kissnödig så där halvväg upp så ja det fick bli en kisspaus.



Här har vi den vackar utsikten.

På Söndagen åkte vi ut till Aspen för att ta farmor och farfars båt ut på sjön för att sola och bada lite. Vi rodde rakt över hela sjön enda bort till "grill" platsen. Supermysigt och inga som är där heller för de är en jävla kostig att ta sig ut dit från land. Men med båt funkar det utmärkt men det tog typ en timme att ro då deras åror är från 80-talet och lite halv murkna. Men vi hade ju ingen tid att passa så de gjorde ju inget. Efter en dag på sjön så åkte vi hem till farmor och farfar för lite fika och tack för lånet av båten. Även en sväng hem till pappa för att se hans nyrenoverade sovrum som blev superfint.



Inte taget från Aspen då jag glömde kameran hemma. Men här är en bild som är tagen ute hos mamma från förra helgen då vi var där och fiskade och åkte lite flotte.

Semester

publicerat i Allmänt;

Ja då var de äntligen dags för årets semester. Denna gång blir det fem härliga veckor som man ska lyckas fylla ut, men med vad?? Jag känner redan att jag bara kommer att gå och dra fötterna här hemma och inte direkt göra nått speciellt. Eller ja vi ska ju åka på lite semester men de resterande 4 veckorna då?? Brukar alltid vara så att jag är ledig när alla andra jobbar och de suger. Har inte ens någon semester tillsammas med Mats i år :(

Den sista veckan på jobbet har varit intensiv. Har städat både högt och lågt för att få de rejält genomstädat tills man börjar jobba igen. Har även sett till att frysen är så gott som tom på en massa små skvättar av de ena och de tredje. Så nu är man värd lite semester.

Vi har även den här veckan börjat renovera på lilla "gäst " toaletten här hemma. Kommer bli superfint när de blir färdigt. Bort med all furu färg och de oranga porslinet och in med vitt. Eller vi har valt att måla toaletten i en grå nyans och sen blir det vitt porslin såklart och ja sen får vi se vad vi hittar på. Bilder få ni se vid ett senare tillfälle.