4 steg

publicerat i Allmänt;

Åh vilken stolt mamma jag är här hemma. Vi har övat och övat på att Leia ska gå själv utan hjälp då hon är superduktig på att gå med hjälp av bara en hand och med gåvagnen. Men hon är tydligen en liten fegis på den biten. Vi har fått henne att ta två steg själv här innan men inte mer. Så idag när jag tittar lite medans hon leker så bara ställer hon sig upp och går iväg fyra steg. Blev helt paff och berömde henne massor. Kan lova att hon var mycket stolt så hon klappade händerna åt sig själv :)
Just nu sitter hon och leker med djuren på bondgården som hon har. Super populärt att leka med här hemma och särskilt när någon av oss sitter med och gör en massa ljud till djuren.

När killarna i huset har kommit hem så ska vi iväg till badhuset för att plaska lite under eftermiddagen. De är så uppskattat av båda barnen och jag ska passa på att ta några längder i bassängen också.

Vecka 3

publicerat i Allmänt;

Vi är inne på dag tre på denna veckan och vi har haft fullt upp och inte kommer de bli lugnare resten av veckan. I måndags slog Öppna förskolan upp portarna igen efter 3 veckor med jullov. Så skönt att få komma hemifrån och att Leia får leka av sig. Leksakerna hemma blir snabbt tråkiga när man inte är iväg och leker med andra. Även sången på tisdagar har dragit igång och de upskattas mycket av fröken bus. Just nu är hon inne i en riktig monster period. Vill inte byta blöja, vill inte klä på sig, vill inte ha vantar eller mössa, vill inte vara still många sekund utan bara maskar sig så fort man lyfter upp henne. ENVIS lite dam så de ska bli intressant och se hur det här kommer att utvecklas under åren. Men hon har även fått en lite mer puss och kram sida. Mest på morgonen och när hon är trött på kvällen. Även dockan som hon fick i julklapp får ta del av det. Idag slog hon även till på att släta av sin kompis Olle när vi var på Öppna. Så just nu är de både horn och änglavingar som växer på lilltjejen.




Mammas lilla busunge!

Blöjkris

publicerat i Allmänt;

Nästan så man skulle kunna säga att man fick sovmorgon i morse. Leia vaknade klockan 06.00 istället för 05.00 och de var så skönt att få den där extra timmen med sömn. Vi har myst uppe i hennes rum på morgonen ( jag har slumrat lite till) och Leia har lekt(smakat) med djuren i bondgården!

Här näst väntar frukost och sen en promenad upp till Maxi för att köpa lite blöjor. Såg att de regnade ute så de blir en kul promenad. Jag hoppas det ger med sig till vi ska gå. Måste verkligen iväg pga att vi har bara en blöja kvar här hemma, bra planering fam Jaktlund/Frisell!

Tidig morgon

publicerat i Allmänt;

Idag har vi tunga ögon här hemma. Leia tyckte vi skulle gå upp redan vid 05.00 i morse. Bara gilla läget men idag blir nog kaffet min bästa vän. Just nu sitter vi och äter lite frukost och kollar på Vakna. Leia är supertrött så efter frukosten blir de promenad så hon får sova lite. Kanske blir så att jag också lägger mig en stund och vilar när skrutten sover. Annars har vi inga planer för dagen så blir nog en ganska så lugn dag!

Gunga i sjukhusparken!

publicerat i Allmänt;

Frukosten intagen och Leia står vid fönstret och kollar på fåglarna. Ska ta och duka undan efter vår sena frukost och sen ta mig en trappa upp för att slänga på ansiktet och sen ut på en promenad. Blir nog en sväng förbi sjukhusparken så Leia får gunga lite, hon älskart!

Slocknade på soffan...

publicerat i Allmänt;

Idag vaknade Leia halv sex och skulle leka. Var bara att kliva upp och se glad ut. Jag har ängnat större delen av tiden i soffan framför Vakna och Leia har härjat runt här hemma och rivit överallt!

Jag och Leia har nu sovit på soffan i en timme (7.30-8.30). Vet inte riktig vad de var som gjorde Leia helt slut men hon vart jätteledsen förut och tror beror på att hon var hård i magen. Så fick knappt byta blöjan på henne. Så nu blir de till att köpa lite katrinplommonpuré igen att ha på gröten. Har vi inte använt på flera månader då allt har funkat som de ska men nu är tydligen hennes magen lite knasig igen.

Har inga planer alls idag utan vi ska nog vara hemma och ta det lungt. Blir en promenad här efter frukosten sen får vi se. Leia har ju redan sovit en timme som hon lär nog inte slockna i vagnen som hon brukar.



Leia på Teneriffa!!

Måndag

publicerat i Allmänt;

Måndagsmorgon och här har vi varit igång sen halv sju. Hon leker för fullt nu med lite kartonger och jag ska ta och brygga en stor kanna kaffe. Vasr vaken mellan fyra och fem inatt då Leia vaknade och var ledsen. Var riktigt orolig så tog upp henne och satt med henne i famnen och då somnade hon på stört.

Idag ska vi bege oss till mammas jobb för att hälsa på lite. Både Leia och jag behöver komma ut i friska luften. Idag är dagen då jag inte ska börja mitt nya liv som alla skriver utan jag ska börja träna ordentligt ingen. Dags att skapa lite rutiner i tränandet för det har legat på is sen vi var utomlands. Ska försöka lägga om kosten lite men inte göra några drastiska förendringar utan miska intaget av kolhydrater. Så till sommaren hoppas jag att vågen ska visa minus sju kilo och om inte så åtmistonde fem kilo. Tänker inte stressa med kilonen och hoppas på en superkropp utan ville känna mig bekväm och nöjd med mig själv!

Mattor

publicerat i Allmänt;

God morgon!
Här hemma har vi varit uppe sen kl halv sju. Leia har sovit bra i sitt rum hela natten och hostan har lugnat sig. Skönt för alla här hemma. Blir snart lite frukost här hemma sen en promenad med Leia så hon får sig en förmiddagslur. Hon sitter redan och gnor sig i ögonen men hon får hålla ut en stund till.

Sitter just nu och kikar runt lite på mattor till lilltjejen och ja finns en hel del fina men också väldigt dyra. Vill ha en stor matta som täcker en stor dela av golvet så hon slipper bli kall om rumpan när hon sitter och leker. Den ska gärna gå i en ljusare färg och helst lätt att dammsuga. Många krav men ska nog hitta någon fin till slut som faller oss alla i smaken. Dagens planer är att röja upp lite här hemma och sen kommer Ida, Fredrik och lille Olle på fika efter lunch!

Lurar lite...

publicerat i Allmänt;

Idag fick jag äran att ha sovmorgon och de var välbehövligt då Leia fick nått hostanfall i natt så hon vaknade och var jätte ledsen. Gick in till henne ( ja nu sover hon i eget rum och det har gått jättebra!) för att kramas lite och sen stoppa om henne igen. Men hon kom inte alls till ro och låg och små hostade hela tiden. Tog med henne inte till oss för att få sova lite men de ville hon inte alls. Började leka och skutta runt i sängen trotts att hon var jätte trött. Så tillslut tog jag med henne in till sin säng igen och där somnade hon om på bara fem minuter.

M är i väg på en promenad med Leia för en fm lur. M lär nog också ta en lite lur när han kommer tillbaka då han var uppe sent igår/natt. Själv ska jag peta i mig lite frukost och sen blir det att ta tag i lite tvätt som står och väntar på mig. Känns verkligen alltid som man har tvätt här hemma, suck!

Tillbaka för att stanna....

publicerat i Allmänt;

Nu ska här börjas blogga ingen efter ett långt uppehåll med bara nåra inlägg lite då och då. Vi har under några månader haft promblem med internet men nu är allt löst så nu finns inga ursäkter längre. Tänker inte dra vad som hänt de senaste månaderna utan börjar här och nu.

Leia blir 11 månader i morgon och jag fattar inte att de har gått så otroligt fort. Mammas lilla tjej fyller 1 år om en månad och då ska även jag börja jobba. Mats ska få vara hemma en månad med Leia sen blir det dagis för lillskruttan. Just nu känns det bra att hon ska börja på dagis i så tidig ålder. Hon är en så pass social och aktiv tjej så det kommer inte bli några problem alls tror vi. Har varit mycket på öppna under hösten och där stortrivs hon. Så fort vi kommer in där så är hon igång och leker , mig bryr hon sig inte ett dugg om.

Ska ner på stan här vid tolv tiden och möta upp mamma som ska skämma bort Leia med lite nytt. Så tacksam för att hon tänker så mycket på Leia. Ska se om jag hittar några vattentäta vantar till henne som hon kan ha till dagis. Dags att slänga på ett ansikte och röja lite innan vi ska dra.



Bjuder på en bild från november på lilla tösen!