Sover

publicerat i Allmänt;

Satt och pratade lite på barnsången om hur bra eller dåligt de små sover. Jag säger då att Leia har svårt att sova inne ( ej på natten ) och vill gärna att de rör på sig hela tiden. Helst ska man ut och gå med barnvagnen på dagarna i fler timmar. För oftast så vaknar hon när man väl kommer hem och att jag inte får så mycket gjort hemma då hon gärna vill vara med hela tiden. Men helt plötsligt efter att jag sa det så har hon nu sovit sen vi kom hem 10.30. Så jag har hunnit med en massa som att diska, ta hand om tvätten, plockat och ätit mat ( inte varje dag man hinner äta lunch). Så nu tänker jag unna mig en liten nap på soffan innan hon vaknar och vill ha mat!



Här sover hon sött ca 1 vecka gammal

Beställt vårjacka

publicerat i Allmänt;


Har idag varit på barnsång i Sandbäcksgården vilket både jag och Leia tycker är trevligt. Leia var dock väldigt trött när vi kom dit så hon tog sig en liten nap de 10 först min vi sjöng och dansade. Men sen var de en glad tjej som vaknade till och var med de resterande 20 min. Efter sången blev de fika, jag tog ingen fika denna gång då jag inte ätit någon frukost. Men satt endå med de andra mammorna och pratade.

Har surfat runt lite på internet och har äntligen hittat en vårjacka till Leia. Blev en natur vit jacka från La Redoute och den är helt i min smak, så nöjd!

Kunde tyvärr inte få fram någon bra bild till bloggen så ta en titt här så får ni se jackan!

http://www.laredoute.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=42152&productId=304117


Vårjacka

publicerat i Allmänt;

Är ute efter en vårjacka eller någon tjockar tröja till lilltösen men hittar f*n ingenting. Eller jo de finns väl men allt är ju så j*vla pluttinuttit till tjejer men en massa lull lull på och jag vill inte ha en sån jacka till henne. Tänkte ta en jacka/ tjockar tröja på HM som var vit men en liten hello kitty nere i vänstra hörnet som jag tyckte var helt okej (är inte jätte förtjust i hello kitty) då den var ganska så diskret och när jag lyfter upp jackan för att titta på den ser jag två små j*vla kattöron och en stor rosett på luvan. Va f*n är alla "normala" kläder?? Finns det inget som är lite neutralt?? Visst jag skulle kunna tänka mig en ljusrosa jacka men den finns inte bara en som är ljusrosa utan de är ju som sagt en massa lull lull och möster på alla.

Så nu funderar jag skrapt på att köpa en jacka på pojkavdelningen och har nu hittat en på Lindex som jag har fastnat lite för. Nå vad tycker ni?? Kan en flicka ha denna jackan eller kommer alla tro att vi har en pojke bara för att den är blå??

Dagarna rullar på...

publicerat i Allmänt;

Är en dålig bloggare just nu men känner att jag inte vill sitta vid datorn så fort man har lite "egen" tid. Här hemma rullar dagarna på i ett rasande tempo och Leia är redan 7 veckor gammal. Vi fyller våra dagar med långa härliga promenader i solsken, en massa mys samt en del plock för min del här hemma. Nu märks det verkligen vem som har städat och fixat här hemma förut för gud vad fort det blir stökigt nu.

Har fortfarande en väldigt snäll tjej som inte gör mycket ljud ifrån sig förutom när hon är hungrig eller trött. Hon sover mycket bra på nätterna (vilket uppskattas av mamma och pappa) Oftast så vaknar hon bara en gång per natt och vill ha mat plus ett blöjbyte då.

Har idag varit duktig och ringt till Svenska kyrkan och bokat en dag för dop. Så nu är de dags att börja planerar för den stora dagen. Har redan tittat på dopkort som jag ska skicka efter på nätet samt lite annat smått och gott. Har redan klart att Sofia ska baka doptårtorna och att mamma ska hjälpa till att baka. Tror även Mats mamma kommer hjälpa till men har inte hunnit frågat henne än.




Mitt lilla hjärta!!




Inreda

publicerat i Allmänt;

I veckan har vi varit på många promenader då våren var här och hälsade på för en stund. Blev riktigt arg när jag vaknade upp i går morse och ser att de fallit mist en decimeter nysnö på marken. Helt plötsligt kände våren så avlägsen och allt blev grått och trist, all lust bara försvann. Men idag vaknade jag upp av att solen lyste in i rummet och att på min vänsta sida hade en superglad Leia som låg och skrattade med hela ansiktet. Så den här dagen kan ju inte bli mer en toppen. Håller just nu på med Julius nya rum och renoveringen är nu klar. Bara lite finlir kvar så idag blir det till att städa ur rummet ordentligt och sen dags för att möblera. Får vi hoppas på att Julius blir nöjd när han kommer hem hit på fredag och får se de färdiga resultatet. Men tror nog inte de ska var några problem då han har fått varit med och bestämma en hel det i det.



Leia ligger och gymmar!



En liten tjej i en stor soffan!

En massa fika!

publicerat i Allmänt;

Helgen som var har vairt rätt så lugn vilket har varit mycket skönt. I lördags blev det en promenad upp till familjen Hammarbäck för lite fika och sen tog vi en lugn hemmakväll med massa god mat, melodifestivalen och godis till det. Både jag och Mats var trötta så efter de blev det sängen. Gick upp tidigt på söndagen då Julius skulle åka till fjällen med farmor kl 9.00. En lång härlig frukost blev det och sen fick vi lite fika besök av Magnus, Jenny och Ellen. Så himla trevligt vi har när vi träffas vilket vi inte gör allt för ofta och nu var de länge sen sist. Något som jag tycker är lite tråkigt så nu får de inte gå allt för långt tills nästa gång vi träffas. På eftermiddagen kom Måns med Liam på lite fikabesök (mycke fika har de blivit på sista tiden) alltid lika trevligt!

Efter alla fikabesök så åkte Mats iväg på fotbollsmatch och jag tog mig en promenad med barnvagnen. Leia var så övertrött efter alla fikabesök då hon inte sovit ordetligt under hela eftermiddagen. Var en riktigt ledsen tjej som behövde tröstas och lugnas innan jag kunde lägga ner henne i vagnen. Vi han inte gå många meter så slocknade hon.

Väl hemma efter en timme så fick jag besök av min lillebror och hans tjej plus kompis. Mats kom hem vi halv åtta ungefär och var mycket glad då de vunnit. (Tackar jag för då han är en riktigt dålig förlorare) Hade inte planerat någon mat så det blev lite paj som vi hade i frysen. Alla tre var så trötta efter dagen så vi gick upp vid nio till sängen och kollade på pretty woman. Jag såg inte ens klart på filmen utan somnade nog ganska så omgående.


Förtjust

publicerat i Allmänt;

Håller på och kollar runt lite här på internet efter lite möbler till Leias blivande rum och är riktigt förtjust i Sias vita möbler för barn. Är dock lite kluven på om man ska göra det så "barnsligt" eller om man ska göra det mer enkelt (ett rum att växa i) och bara ha barndetaljer. Blir till att fundera lite på.

Helgen som varit

publicerat i Allmänt;

I lördags så åkte vi ut till min mamma och Bosse för att pimpla och grilla lite korv på sjön. En mycket fin dag var de med en sol som värmde dock fick vi igen fisk. Jag och mamma gick hem lite tidigare då Leia började vakna till och var hungrig sen kom resten av skaran. Vi saknade dock familjen Franzén/Wall och familjen Franzén/Johansson men blir ju fler tillfällen för oss "barn" att träffas.
Mamma och Bosse här nu planer på att bygga ut då de blir väldigt trångt i deras hem när vi alla ska samlas och umgås. Vi räknade igen lite lätt att vi är runt 20 st nu och fler lär vi bli då alla barn inte har avlat a sig en.




Morbror Magnus med Leia ute hos mamma.

På söndagen så sov vi ut eller Mats rättare sagt och jag låg kvar i sängen och kollade på tv och matade Leia. Blev sen en promenad i det härliga vädret upp till familjen Liljedahl/Johansson för lite fika. Eftermiddagen och kvällen så stod jag i köket och bakade för fulla muggar då min bror beställt lite fikabröd till sin födelsedag den 8/3.




Morgonpigg liten tjej med sin fina Rolling Stones body




Fredag

publicerat i Allmänt;

Har haft en mycket trevlig dag med besök på förmiddagen av Sofia och Sigrid. Härligt när man får lite besök så man fyller ut dagarna lite när lillstumpan ligger och sover. Kan ju inte alltid städa och plocka här hemma. När Mats kom hem blev det en tur ner på stan för att inhandla en liten present till lille Olle som kom till världen här för nio dagar sen. Efter det åkte vi ut till Fredrik, Ida och Olle för lite fika, vi hade även köpt med en tårta för att fira Olle med! Gud vilken söt liten Olle de har fått!! Är så kul att vi äntligen har våra bebisar här och som vi har längtat!!

Nu blir det fredagsmys med min fina familj!!

Vårkänslor

publicerat i Allmänt;

Tänk vad tiden går fort våran lilla tjej är nu 25 dagar gammal och växer som sjutton. Dagarna här hemma består av mycket mys med Leia och många långa promenader ute i friska luften. Igår var vi även ner till leksaksaffären och inhandlade ett Baby gym i Pingu till Leia och hon verkligen älskar det!

Äntligen så tittade solen fram idag vilket gav mig vårkänslor i hela kroppen! Så nu hoppas både jag och Leia på att värmen fortsätter att hålla i sig så man kan få byta ut den tjocka jackan och kängorna mot skinjackan och ett par snygga stövlar/tygskor.

Imorgon så är det dags för ett besök på bvc igen och jag hoppas verkligen på att hon gått upp mer i vikt och kanske till och med paserat 3000g. Hon behöver verkligen tjocka på sig lite då hon inte ens har växt i storlek 50 än. Hon är så lite och nett min lilla tjej och det går inte att förklara i ord vilken kärlek jag har till henne. Den kärleken man får tillbaka är helt enorm. Att jag kan betyda så mycket för en liten människa är helt otroligt.



Min älskade lilla flicka!