v 40

publicerat i Allmänt;

Ja idag går vi ju som sagt in i vecka 40 och ja nu är de inte långt kvar tills vi har våran skatt här hos oss. Nu när man tittar tillbaka så har ju tiden gått i ett rasande tempo fram till denna vecka. Men minns de som i går när jag satt hemma hos Emma på ballkongen första veckan i Juni och drack en te och sa att min mens var några dagar sen. Emma sa på en gång att hon trodde jag var gravid och jag nästa bara lät de gå in genom ena örat och ut ur de andra. Men Emma vart mer och mer övertygad då jag hade en liten Diva ( emmas hund) som inte ville släppa siktet från mig och ville bara ligga ihopkurad på min mage. Vilket tydligen var ett ganska så starkt tecken på att jag kunde vara gravid då hunden oftast känner sånt.
Så 6 juni gjorde jag och Mats ett G-test och ja där stod de ju klart och tydligt GRAVID.
Vi räknade snabbt ut på familjelivs hemsida att bebisen skulle vara beräknad till februari och då kändes de som om de skulle dröja en evighet tills februari men som vi helt plötsligt har framför oss.


Jag mår mycket bra för tillfället trotts att jag inte sover ordentligt på nätterna. Har börjat fått mer molande värk och känner nu mer tryck neråt. Tror även att den så kallade slemproppen håller på och lossnar. Får hoppas på att de göra att de drar igång snart. Har även märkt av att jag inte går framåt längre utan mer vaggar vilket också är ett tydligt tecken på att de börjart närma sig. Men ska inte roppa hej än då jag lika väl kan få gå två veckor till så.

Helgen bara försvann...

publicerat i Allmänt;

Ja här hemma har helgen gått i ett rasande tempo. I lördags gick vi upp vid nio och åt lite frukost för att sedan ta oss ner på stan för att kolla runt lite. Kikade in en sväng på möbelmagasinet för att se om de fått in nått "nytt". Jo visst fanns de grejor allt, så j*vla rörigt där inne så man blir ju tokig när man går runt och tittar. Inte lätt att hitta något när de bara står i högar överallt. Så vi drog upp till loppisen som ligger bakom friskhuset och där var de ju betydligt lättare att ta sig fram men tyvärr hittade vi inget där heller. Åkte vidare till Colorama för att titta på lite tapeter till Julius nya rum. Han får välja en vägg helt själv som han ska ha som fondvägg så vi ska kunna byta ut den vartefter han blir äldre. Även jag och Mats hittade en snygg tapet som vi skulle kunna tänka oss i sovrummet men blev inte att vi köpte den då vårat rum inte lär bli renoverat på minst ett år.

Hade lite fika besök på eftermiddagen av Mats mamma,Bernth, Måns och Liam. Efter det passade jag på att vila lite och Mats tog med sig Julius till Backavallen för lite skridskoåkning och sen lite bandy.
Lördagskvällen bestod av pizza, lite tv, lördagsmys och sen målning av tak för Mats. För vi måste få det färdigt innan bebisen har tänkt titta ut.

Söndagen bestod av en fika med Sofia och Sigrid på förmiddagen medans Mats fortsatte måla här hemma och Julius lekte med en kompis.
På eftermiddagen slängde vi ihop en kladdkaka och åkte över till Mats jobbarkompis som fick barn här i början av Januari. Kladdkakan fikades upp utan problem och de två timmar som vi var där gick riktigt fort.




Fyller på med gissningar!

publicerat i Allmänt;



Har ju bett er att gissa lite datum och har har vi några gissningar:

Januari

Mamma 29 jan, flicka

Februari

Jag 2 feb, flicka

Elin 3 feb, flicka

Bettina 4 feb, pojke

Johanna K 4 feb, flicka

Fredrik S 5 feb, pojke

Mats 6 feb, pojke

Elin M 7 feb, flicka

Jennie S, 8 feb, pojke

Maria L 9 feb, pojke

Marie H 9 feb, pojke

Eva 10 feb, pojke

Ida S 11 feb, pojke

Lisa 12 feb, flicka

Maria (kusin) 12 feb, flicka

Carro&Troja 13 feb, flicka 3215g och 49 lång

Bosse 14 feb , flicka

Madde 16 feb, flicka

Thor, Pojke

Äntligen Fredag ,eller?

publicerat i Allmänt;

Ja jag hade verkligen gått och längtat till fredagen och vattengympan men fick hoppa den idag. Magen har börjat krångla igen och man vill ju inte att de ska hända en olycka i bassängen. Känns som jag en hel kolsyreapparat i magen och så fort jag rör mig så hör man hur de drar gång världens orkester där inne. Har hört att orolig magen kan vara ett teckan på att förlossningen är på gång och jag skulle inte tack nej precis.Är ganska så trött på att gå gravid nu även om de är supermysigt vissa stunder. Men att aldrig få känna sig helt hundra tar på en och efter två magsjukor inom en månad så börjar kroppen säga ifrån. Så idag ska jag bara ta det lugnt och försöka vila. Så svårt eftersom jag blir så lätt rastlös.

Har börjat känna av mer molande värk (mensvärk) de senaste dagarna och de har brörjat at trycka på som sjutton neråt också speciellt på kvällen så jag hoppas att de är på G snart!
Nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla på några avsintt av Sex and the city.

Hemsk torsdag!

publicerat i Allmänt;

Usch natten var hemsk och det blev inte många timmars sömn. Ett jävla tryck i magen och en hemsk halsbränna som inte ville ge sig trotts ett antal Novalucol. Även dagen har varit hemsk då magen har varit så jävla spänd upptill och de trycker som fan mot magsäcken. Har knappt ätit något alls idag och har bara kännt mig konstig, illamående och trött.

Var hos BM idag också och allt gick bra trotts att jag mådde skit. Idag hade Kerstin en elev hos sig som fick ta hand om mig. Mycket duktigt var hon fast hon hade lite svårt att hitta hjärtljuden när hon skulle lyssnad. Var nästa orolig en stund med jag hade ju känt bebisen precis innan rört sig och jahon lyckades hitta de tillslut.
Hjärtljuden idag låg på 130 och SF måttet på 33-34cm. De tyckte fortfarande att de var ganska så litet och så ska på UL nästa vecka på tisdag bara för att se hur liten den är. Men Kerstin tyckte inte alls att vi skulle vara oroliga eftersom jag inte är så stor så kan jag inte vänta mig att få en stor bebis.

Handla var vi tvunga att göra idag också som alla andra i Katrineholm. Jag gick och mådde pyton där inne och kände bara stress i kroppen så fort jag klev in. Men handligen gick mycket bra och vi träffade även på Ida och Fredrik och som vi pratade lite bebis och gravidsnack med, alltid lika trevligt!

Hem för att laga mat, pannkaka blev det och fy de var fan inte kul att stå och steka när de redan känns som man har ett ton pannkaka i magen som ligger och jäser. Men fick gilla läget då Mats och Julius var iväg på handbollen.

Har sen kl sju intagit soffläge och har nog tänkt somna här ikväll med. Hoppas på att natten som kommer blir bättre för i morgon vill jag vara pigg för då är de dax för vattengympa igen.

 

Här är jag nu i veckan 39, sprängfärdig!

Härlig onsdag!

publicerat i Allmänt;

Ja gårdagen var helt kanon! Gick upp vid nio tiden på morgonen och fick kort där efter ett sms från Sofia som undrade om jag ville luncha med henne och Sigrid på stan. Jag blev superglad då jag inte hade några som helst planer för dagen. Åt lite frukost och sen så fixade jag iordning mig. Vi åkte ner på stan vid elvatiden och gick runt och kollade runt lite. Sofia var ute efter nya gardiner och jag skulle ha ett till örngott till bebiskudden.
Blev lite lunch på C & L och for vi vidare upp till Jysk och Öb.

Hade en lugn och skön eftermiddag med lite fix och tv tittande. På kvällen så hade jag lovat Sofia att ha Sigrid en stund så hon och Tomas  kunde få unna sig ett litet restaurangbesök.
Tänk vilken mysig lite tjej Sigrid är. Vi åt mat, kollade på hästar på datorn, sjöng imse vimse spindel och lekte med klossar. Hon tyckte även min mage var väldigt intressant och när jag sa till henne att de var en bebis i magen så tog hon sin hand och strök över magen försiktigt.



Hon kom även på att magen går ju utmärkt att använda som lekbord åt klossnarna.

 


Jag lever...

publicerat i Allmänt;

Då är man tillbaka efter lite jävligheter. Har nämligen legat magsjuk för andra gången på en månad. Så min kropp är helt slut nu. Här pratar alla om att ladda innan förlossningen med att äta en massa kolhydrater och vila men här hemma har jag precis gjort tvärt om. Har rensat kroppen totalt och har rasat två kilo igen på bara två dagar. Som tur är så tar bebisen det den behöver så jag behöver inte vara orolig men allt kan ju dra igång när som helst och vore ju trevligt om man har någon form av ork till det.

Så idag mår jag bättre så ska försöka ta en liten promenad runt kvarteret bara för att få lite friksluft. Sen blir det till att städa här hemma så ingen annan åker på skiten jag haft nu. Ska tvätta alla sängkläder, handdukar och städa toaletterna ordentligt med ytdesinfektion. Ett jävla skitgöra men någon måste ju göra det också.

Nej nu ska jag äta ett par riktigt goda smörgåsar och dricka en stor kopp te.

Trevlig Fredag!

publicerat i Allmänt;

Mats klocka ringde vid halv sju i morse och jag brukar då kunna somna om och sova till halv nio men inte i morse. Var klarvaken men låg ändå kvar för att försöka somna om men nej de gick inte. Så kvar över sju gick jag upp och då satt Mats i hallen och hade inte åkt iväg än. Visade sig att de inte gick att låsa upp bilen med den där elektrongrejen och försöker man med nyckel så går larmet så han fick glatt vänta på att hans mor skulle komma och hämta han ( båda jobbar ute i Vallaskolan som tur är). Det är andra gången på en vecka som detta händer så nu får vi nog ta och lämna in bilen så de får ta en titt på den. Lär väl inte bli billigt direkt. Men de är ju bra om bilen funkar nu när bebisen kan komma när som helst.

Nåväl eftersom jag inte kunde sova så slängde jag ihop en deg för att sedan baka lite rågkakor. Plockade ch fixade samtidigt som jag tittade lite på nyhetsmorgon.
Vid halv tolv så kom Maria över för att ta en liten titt på hur vi bor innan vi åkte tillsammas bort till vattengympan. Tycker det är jättekul att vi är två stycken som ska ha barn samtidigt ( Jag BF 6 feb och Maria i mitten på Mars) på jobbet!
Kändes så skönt att komma iväg och få röra sig lite och träffa andra. Blir lätt lite segt att gå hemma nu, visst finns ju massor med saker man kan göra hemma men det är svårt att ta för sig också. Sen har jag ingen lust att hålla på och plocka och städa varje dag heller när de är som ogjort så fort Mats kommer hem och börjar renovera.

Var sen iväg ner på stan och mötte upp min moster som kom med tåget från V-ås. Blev en fika på stan medans mamma och Bosse fortfarande jobbade. Kära lillebror kom och höll oss sällskap och sen så var han snäll och skjusade hem sig höggravid syster!

Nu inväntar vi att bastun ska bli varm och sen blir de lite matlagning och let´s dance här hemma!

Fika med Emma

publicerat i Allmänt;

Blev lite städning idag och sen blev det en promenad bort till Emma i det vackra vädret. Där bjöds det både på tårta och blåbärspaj, mums! Blev mycket bebisprat som vanligt och tror nog att de inte bara är jag som längtar efter att bebisen ska komma ut nu =) Tror/Vet att Emma är riktigt sugen på att få mys och sniffa på bebis =)

Fredag i morgon och äntligen startar gravidvattengympan igen, jippi!! Ska bli så kul att få se både nya och för hoppningsvis några gamla ansikten också.

Här hemma är de nu handboll för hela slanten. Jag, inte så sjukt intresserad av handboll men spelar Sverige så kan jag lätt se det med datorn i knät =) Nej men lite spännande är de ju och jag fick ju se mitt favoritprogram som är "halv åtta hos mig" innan så.

Snickrat lite...

publicerat i Allmänt;

Dagen har börjat mycket lugnt har ätit lite frukost framför nyhetsmorgonn och vilkt lite tvätt. Resten av dagen blir till att styra upp lite här hemma. Eftersom vi håller på och renoverar här hemma så behövs det städas varje dag för att man inte ska dra runt på allt byggdamm i hela huset. Blir även till att tvätta lite idag med då Julius ska till mamma i morgon och då tycker jag att så mycket som möjligt av kläderna ska vara tvättade. Blir även en liten promenad bort till Emma vid tolv för att gratulerar henne då hon fyllde 26 år igår.

Hade tråkigt här om dagen och vi hade inte styrt upp något skötbord till bebisen så jag tog saken i egna händer och snickade ihop ett eget! Underdelen är en köksdel som var brun förut och sen tog jag lite spillbitar som belv över från väggen vi byggde och gjorde en överdel och målade allt i antikvit. Den fick även fyra nya ben så den skulle bli en bra höjd. Kanske inte världens snyggaste skötbord men det duger utmärkt till oss iallafall!

 

Trevlig eftermiddag

publicerat i Allmänt;

Dagen började segt som sjutton och hade ingen lust med något. Plockade och fixade lite på övervåningen och tvättade lite som görs väldigt ofta här hemma ( lär ju inte bli mindre när bebisen kommer heller ). Till lunch åt jag kräm, är så dålig på att äta när jag är själv hemma. Frukost äter jag men lunch nej usch så tråkigt det är att äta det själv. Uttråkad efter min så kallade lunch så ringde Mikaela mig och hon var påväg ut på en lite promenad med Azalea så jag hakade på. Blev inte så långvarig då lillstumpan blev ledsen och hungrig så vi gick hem till mig och fikade lite. Mycket trevlig eftermiddag blev det med mycket prat!


Nattuggla

publicerat i Allmänt;

Vaknade vid halv tre inatt och var kissnödig, nåväl bara gå upp på toa och sen gå och lägga sig igen. Men nej inte den här natten, jag kunde verkligen inte somna om. Låg och vred och vände mig fram till halv fyra tog jag täcke och kudde kilade ner för trappen och la mig i soffan och kollade på Sunes Jul. Hungrig blev jag också så blev en banan och en kopp varm choklad. Sista gången jag kollade på klockan så var hon strax innan 06.00 och sen vaknade jag vid sju då Mats och Julius kom ner för att gå iväg till fritids/jobbet.
Efter de gick de inte heller att sova så blev att se på lite Nyhetsmorgon och slumrade till där någon gång och vaknade vid halv nio och var hur trött som helst så jag gick inte upp ur soffan fören vid halv tio.

Har nu på förmiddagen bara tagit det lugnt. Målat lite på ett projekt jag håller på med och nu blir det att ta tag i all tvätt som behöver vikas och sen måste jag röja lite på övervåningen. Skulle kunna tror att någon har kastat upp en bomb eller nått. Men blir lätt så när man håller på och renoverar och fixar hela tiden.

Södertälje

publicerat i Allmänt;

Igår tog vi bilen och åkte till Södertälje och Mats farmor Maj-Lis, en härlig lite krut tant! Bilresan gick segt upp då väglaget var skit och Julius började må illa så fick bli två stopp efter vägen. Tycket jag var mycket skönt då jag kunde passa på att sträcka mig lite och få en nypa friskluft. Har för tillfället väldigt svårt att åka bil då jag också blir lätt illamående och vet inte riktigt hur jag ska sitta. Tycker bara att allt känns obekvämt och att de trycker.

Väl uppe så blev vi bjudna på Potatisgratäng med lamm och grönsaker. Var mycket gott och uppskattat hos oss alla fyra. Ja för vi hade även med Mats bror, Måns också. Dessa syskon kan verkligen äta =) Var sedan efterrätt och sen lite fika på det eller ja eftersom de var farmor Maj-Lis så var de mer sju sorters kakor och bullar, allt gjort på riktigt smör. Jätte gott och ja Mats rensade nästan hela kakfatet!

Kom hem runt fem tiden igår och ja blev ganska så lugnt. Blev lite kvällsmat, var inte någon som var sådär super hungrig men något var vi ju tvugna att äta sen så tog vi alla tre en bastu och sen blev de sängen för lillherren. Han somnade på två röda, helt slut efter en dag av massa ätande och lite bastande.

För oss blev de lite tv med Solsidan som start, så sjukt bra tvserie och sen blev de filmen Piraya. Det var nog den sämsta filmen vi sett. Vi trodde att de skulle vara en läskig film men så var de inte. Vi tyckte mer att de hade fokuserat på allas dessa nakna brudar i filmen.

Nej nu blir det frukost och sen ska jag iväg och klippa mig!

Fyller på gissningar!

publicerat i Allmänt;



Har ju bett er att gissa lite datum och har har vi några gissningar:

Januari

Mamma 29 jan, flicka

Februari

Jag 2 feb, flicka

Elin 3 feb, flicka

Bettina 4 feb, pojke

Johanna K 4 feb, flicka

Fredrik S 5 feb, pojke

Mats 6 feb, pojke

Jennie S, 8 feb, pojke

Maria L 9 feb, pojke

Marie H 9 feb, pojke

Ida S 11 feb, pojke

Lisa 12 feb, flicka

Carro&Troja 13 feb, flicka 3215g och 49 lång

Bosse 14 feb , flicka

Madde 16 feb, flicka

Thor, Pojke

Gissa datum

publicerat i Allmänt;

Har varit på MVC idag och allt såg bra ut. Lite lågt järnvärde med de var bara att knapra fler tabletter så skulle de lösa sig. Hon tycker även att jag hade ett ganska så lågt sf mått, låg på 32-33. Men de var inget jag skulle oroa mig för utan hon trodde mer att de var bebisen som sjunkigt ner i bäckengången. Men skulle de vara så att måttet var litet nästa gång med så får vi göra ett UL bara för att se hur liten bebisen är. Men som sagt de var inget att oroa sig för då jag inte är så speciellt stor själv.

Nu måste jag också dra igång en sån där gissningslek på när bebisen kommer och vad ni tror att de är för kön.Är beräknad till den 6 Feb, så här kommer en bil så sätt igång och gissa nu =)

 

Pannkakor i stora lass

publicerat i Allmänt;

Ja här ska de bli pannkaka till middag vilket är väldigt uppskattat här hemma. Jag tycker där i mot inte de är lika kul då de är jag som har äran att steka alla dessa pannkakor. Jag har ju inga små ätare här i huset precis. Brukar väl bli en timme vid spisen ungefär.

Fick svar från bäckenröntgen idag och min mått visade sig vara normala, en rejäl lättnad att äntligen ha fått svar. Så nu är de bara att börja förbereda sig inför förlossningen så gott det går med alla dessa profylaxövningar och så. Tycker bara att jag känner mig så löjlig när man sitter där och ska försöka föreställa sig att man har värkar. Men de är väl bara att profylaxa på för det är tydligen väldigt bra.

Blev ju lite bullbak idag med och här har vi resultatet!



Sen får man ju passa på och ta lite kort på sig själv nu när man är gravid så man har något att titta tillbaka på sen när bebisen har tittat ut.



Bullbak

publicerat i Allmänt;

Usch för en seg förmiddag, trött ,hängig och tung i huvudet. Skulle nästa kunna tro att man var bakis men det är ju ingen risk precis. Ville inte sova bort hela förmiddagen heller utan tycker de är bättre att man faller i sömn lite tidigare ikväll istället.
När väl solen tittade fram idag så fick jag lite mer energi så de blev lite bullbak. Kom på när jag precis gjort degen att jag inte hade några bullformar så de blev en promenad i de vackra vädret till Kära Nära. Så nu är de utbakade och håller på och jäser. Nu blir de till att hämta posten och se om jag fått något brev från sjukhuset!

Promenad i snöväder

publicerat i Allmänt;

Sov ganska så dåligt inatt låg och vred och vända mig som sjutton runt fem tiden. Vart kissnödig och sen när man väl var tillbaka i sängen ja då var man törstig. Gick upp vid kvart i åtta då jag skulle träffa Emma nere på stan vi halv nio för att ta en promenad. Blev en ganska så lång promenad trotts snövädret. Väl hemma vid tio så hade de ju kommit ca 1 dm snö så det blev lite skottning på uppfarten och ja när jag väl var klar efter en halvtimme så var jag helt svett. Så nu tycker jag att de räcker med snö för usch vad jobbigt det var och de kändes som sjutton i ryggen efteråt men inte ens en lite förvärk fick jag. Så att skotta hjälper tydligen inte för att få igång de hela och jag som längtar som sjutton efter bebisen nu. Blev inte bättre av att Mats jobbarkompis kom över igår med sin nyfödda lilla flicka som var 4 dagar gammal, så lite och söt!

Blir en lugn eftermiddag idag men en massa slöande framför tvn för min del. Ikväll därimot lär de bli mer att göra. Sak iväg och storhandla sen så ska Filip komma över och plugga igen ett avlopp åt oss och sen ska de sista av den nya väggen upp.

V 37

publicerat i Allmänt;

Kom nyss in från en lite promenad, mycket skönt och behagligt väder var det idag.
Granen är nu utslängd och ja gick väl ganska så smidigt bara en miljon barr blev kvar inne och jag har nu dammsugit säker 10 gånger men likt förbannat så kommer de fram mer barr.

Tycker veckorna bara springer fram och igår gick jag in i vecka 37. Nu börjar de närma sig med stormsteg och ja en aning nervös är jag inför förlossningen. Vi har fortfarande inte fått något svar i från läkaren från bäckenröntgen så finns de inte något brev till mig i morgon från sjukhuset så tänker jag ringa och fråga vad f*n de håller på med. Det är en veckan sen jag tog de där bilderna och vi vill ha ett svara så vi kan förbereda oss på vad som väntar.



 

Granen ska ut

publicerat i Allmänt;

Från och med idag så blir jag hemma själv då både Mats och Julius har slut på julledigheten. Idag ska jag ta och slänga ut de sista av julen. Granen har börjat tappa sina kulor då både grenar och barr börjar ge vika så idag lär de vara barr i hela huset innan man fått ut granen. De värsta är att hur mycket energi man en lägger ner på att sopa och dammsuga efter granen så gömmer sig barren för en och likt förbannat så hittar man barr efter granen enda fram till midsommar.



Ja såhär ser du ut på grenarna nu, så iadg åker skiten ut.

Blir nog en liten promenad sen också och sen ska jag försöka bli av med de onda i min nacke. Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna denna smärta.

En ny måndag

publicerat i Allmänt;

Gårdagen var lugn och skön, blev lite kalasande hos Emma. Alice fyllde 7 år i lördags men då var ju jag i Julita så fick bli lite firande på söndagen. Tänk vad tiden går fort, hon är redan 7 år och ska börja ettan till hösten. Första gången jag träffade lillstumpan så var hon bara 2,5år.
Blev en lugn kväll här hemma med lite god mat och film.

Idag, Måndag förmiddag och jag ligger i soffan och känner mig lite seg. Ska ta och äta lite frukost snart, ska tvätta och fixa lite här hemma och sen blir det en lång promenad i solen. Man får passa på nu när den tittar fram för de är ju inte så ofta nu.



Blev en bra lördag till sist

publicerat i Allmänt;

Ja igår kom ju min käre bror och hämtade mig vid 10.30 för att åka till Julita och gratulerar vår kusin. Vi for ut till pappa och eftersom dom skulle mecka bil innan så drog de ut till pappas jobb för att fixa bilen. Pappa sa dock att dom nog inte skulle hinna med att laga allt för de skulle ta en 5-6 timmar. Så Magnus vart vansinnig och jag blev stressad för kl 18.00 skulle vi få matgäster här hemma.

Nå väl jag blev kvar hos pappa och satte mig framför tvn som inte visade ett jävla skit. Farmor kom över efter en timme och höll mig sällskap. Hon satte mig även i lite jobb då de skulle repas upp en stickad tröja, som fan tog hundra år för hon som stickat hade gjort helt fel.

Vid halv två ringde Lena och sa att de gick bra att komma över på lite fika då de kommit hem från Vingåker. Min bror hade ännu inte dykt upp men jag och farmor åkte över endå. Väl där bjöds det på kaffe, kakor och tårta. Kusinen fick sin julklapp igen som jag bytt ut då tröjan var lite för liten först. Helt otroligt va de små liven växer, de har redan storlek L i vuxen och de är 12 respektive 14 år. Båda har ju växt om mig och brorsan för länge sen, helt sjukt långa och välbyggda!

Hade lite sms kontakt men min bror och vid halv tre så var de snart klara, men stressen började krypa sig på mig då jag visst att jag var tvungen att handla lite innan och sen åtminstonde ha börjat med maten innan gästerna kommer. Fick tag i Mats som var iväg och jobbade på handlbollscup och han kunde åka och handla efter fyra.
Vid 16.40 kommer min bror instrampandes hos våra kusiner och jag stressad som satan säger till han att du har till 17.00 på dig att fika sen måste vi åka. Ja vi åkte vid 17.00 men han skulle bara lämna av pappa först och sen bara hämta lite grejor i andra bilen och till råga på allt så glömmer pappa en stock snus i bilen så de vara bara att vända och lämna det. Jag var hemma 17.40 och ja som tur är har jag en helt underbar sambo som kan fixa mat så han hade börjat så jag sprang runt som en yr höna och dukade och tände lite ljus. Men kvällen blev kanon, maten blev jättegod och vi hade en super trevlig kväll tillsammans med Tomas, Sofia och lilla Sigrid!

I väntans tider

publicerat i Allmänt;

Igår var jag hos BM och allt såg jättebra ut! Bebisen är nu fixerad men som sagt vi väntar fortfarande på svaren från bäckenröntgen. Jag hoppas dom kommer i början av nästa vecka annars blir det jag som slänger mig på luren och försöker få tag i läkaren.

Idag bär de av ut mor Julita för att fira min lille? kusin som fyllde 12 år igår. Väntar bara på att min bror ska komma och hämta upp mig. Han skulle vart här för en halvtimme sen men han försov sig.
I kväll får vi även fin besök av Sofia, Tomas och lilla Sigrid.

V 36

publicerat i Allmänt;

Ja tiden bara springer iväg och idag är det exakt en månad kvar till BF. Känns så spännande men jag är också lite nervös. Tankarna far runt som sjutton i huvudet och nu undrar vi mest om vad läkarna har kommit fram till.

Var i Tisdags på sjukhuset för att göra en röntgen av bäcken. Kom dit vid halv fyra och fick stiga in i ett rum där de fanns två damer. Fick ta av mig byxor och trosor, lägga mig på en "säng" i någon fin grodställning med hela härligheten rakt mot en kamera. Kände mig jävligt obekväm men var ju bara att gilla läget. Tror inte man lär vara så pryd när de väl är dags för en att klämma ut ungen så.
Nå väl de tog två kort i den ställningen sen fick jag ställa mig upp och ha en pinne med en massa kulor på mellan bena, var väl någon form av linjal eller nått och sen var de klart.
Fick även se bebisen på röntgen bilderna och ja den ligger med huvudet neråt och man såg ryggraden, axlar, armar och revbenen. Hur häftigt som helst, kan fortfarande inte fatta att de är en liten bebis som ligger där inne i magen.
Nå väl vi fick inte gå hem fören läkaren hade godkänt bilderna och de såg bra ut så jag behövde inte ta några extra.

Nu väntar vi ivrigt här hemma på att läkaren ska höra av sig så vi vet vad vi ska ställa in oss på. Kejsarsnitt eller "normal" förlossning.

Här har vi lite bilder i veck 36

 

En helt vanlig måndag

publicerat i Allmänt;

Då var det måndag igen och här går vi in i vecka 36. Nu är det inte långt kvar till bebisen kanske behagas titta ut. Vilket inte gör oss ett dugg här hemma, längtan är stor och det känns som att jag behöver något litet och sött att fylla mina dagar med nu.

Söndagen spenderades i Duveholmshallen då karl spelade i speccecupen. Var där vi tio på förmiddagen och kom inte hem fören vid halv fyra på eftermiddagen. Segt som sjutton belv det, har dock inget emot att kolla på fotboll men stolarna är ju inte ens sköna att sitta på när man inte är gravid och ja bytte typ sittläge 500 gånger under dagen. Hade även en liten kille med mig som av någon konstig anledning helt plötsilgt började lida av kronsik mundiarré, så tillslut fick de bli en glass och kexchoklad åt lill herren så mina öron fick lite vila. Kvällen blev lugn här hemma och vi gjorde lite papperspyssel med Julius och sen blev det tv för hela slanten.

Idag så har vi varit och köpt en present till Måns som fyller 34 idag. Ska dit efter fyra och gratulera han, ska bli gott med lite fika =)

Äntligen 2011

publicerat i Allmänt;

Uppdateringen är kass men blir nog så för många i dessa tider. Veckan som varit har jag inte gjort ett dugg. Har legat helt urlakad i tre dagar och haft någon form av maginfluensa eller nått. Har mestadels sovit och knappt tagit mig upp ur sängen. Var fortfarnade inte helt återställd på nyårsafton då jag var helt matt i kroppen. Envis som man är så hade jag bestämt mig för att städa hela huset då det av någon underlig anledning förfallit under de dagar jag legat i min koma.

Men fick efter att ha dammsugit halva huset be Mats att göra resten då ryggen knappt orkade hålla mig uppe. Tänk att något så lätt som att dammsugan kan vara så tungt när man är höggravid. Kvällen blev lugn här hemma iallafall. Mats, jag och Julius åt tre-rätters och smällde lite raketer, gick ut vid halv nio och smällde av våra raketer då vi inte visste ifall Julius skulle orka hålla sig uppe till tolvslaget. Kan säga att alla tre var riktigt trötta där ett tag och Julius höll på att somna precis innan tolvslaget. Men han lyckades vara vaken och vi skålade in tolvslaget i ett varsitt glas pommac.

Nu är det äntligen 2011 och 36 dagar kvar till BF. Vi är mycket tacksamma för att bebisen inte ville titta ut tidigare. Så nu har den stora nedräkningen börjat och just nu undrar man var hösten tog vägen.
Jag minns morgonen (söndag 6 juni) då vi bestämt oss för att göra ett g-test. Jag var nog ganska så säker på att det skulle vara ett plus men inte Mats. Nervöst kissade jag på stickan och jag minns att det kunde ta upp till några minuter innan det kanske skulle visa något på den. Men här gick det undan tog nog inte mer en bara några sekunder så visaden den på displayern GRAVID.



Både jag och Mats blev nog lite chockade men väldigt glada.
Veckorna i början gick så segt och man bara längtade tills magen skulle börja växa.
Nu sitter man här i snart vecka 36 med en spakande bebis i magen och bara väntar på att den ska kika ut.

    

UL från vecka 17, Magen som jag då tycket var stor i vecka 18, och sen en bild från vecka 34