Snor

publicerat i Allmänt;

Här var vi vakna vid halv sju och Leia värkar må mycket bra tråtts en massa snor som rinner. Dock inget färgat om jag säger så utan bara genomskinligt och jag hoppas det förblir så också. Nu far hon runt som en liten vilding här hemma på golvet och pillar på allt. Tv-bänken men dvd och boxen är superskoj fast de är stort NEJ. När vi går fram och säger nej till henne tittar hon bara på oss och flinar.

Måndag och Mats ska jobba. Jag ska ta en promenad med Fredrik och Linnea sen. Ska försöka ta mig till Nävertorps kyrka idag med för att handla lite barnkläder till lillsnuttan. Men vill ju inte släpa med Leia där inne och abslout inte nu när hon är snorig. Ska se om brorsan ska in till stan, kanske han kan ta Leia en stund medans jag shoppar. Nej nu väntar gröten på Leia och kaffet på mig.

Måndags morgon

publicerat i Allmänt;

Som vanligt går det några dagar mellan skivandet och de beror på att vi har haft fullt upp här hemma. Har fått tagit hand om Mats som gjorde illa knät på en fotbollsmatch. Han har inte varit allt för rörlig i vårt hus de första dagarna men nu är han bättre och tillbaka på jobbet. Helgen har vi spenderat större delen v tiden i badrummet på övervåningen där vi målar. Det blir så fint så nu vill jag bara att de ska bli klart så man kan få lull lulla lite där inne. Inte för att de ska vara så mycket där inne men tänkte köpa lite nya handdukar och sen någon murgröna.

Har tagit en promenad på morgonen med Sanna och Max. Konstigt väder ute idag för tyckte de var kallt när vi gick men blev sen lite svett efter en stund och luften kändes tyngre på något sätt. Antar att de är för att de ligger regn i luften som inte verkar vilja komma ner. Hoppas bara att jag och Leia klara oss från regnet när vi ska ner på stan sen och köpa en ny slang till däcket på Leias vagn. Så tråkigt att lägga pengar på det och den är andra slangen som går på väldigt kort tid. Visst det kostar inte så mycket men som sagt tråkig utgift då jag kunde köpt något fint klädesplagg till Leia istället.

Har ju lovat att jag ska sätta in bilder på skåpet jag målade om men har kunnat tagit någon bild på slutresultatet då den nu agerar badrumsmöbel åt allt som stod där inne förut. Men lovar att fixa det så snart badrummet är klart. Ska även ta en före och efterblid på badrummet så ska ne få se hur fint det har blivit.

Nu väntar tvätten på att bli hängd så bara att köra igång.

Tisdag!

publicerat i Allmänt;

Två sega dagar har jag haft här hemma så nu hoppas jag på att restan av veckan bjuder på lite mer. I morgon kommer i alla fall Ida och lilla Olle in och hälsar på mig och Leia. Vi ska äta lite lunch och sen kanske de blir en liten promenad. Måste skärpa till mig nu och bli av med mina sista gravidkilon. Men ack så svårt det är då man även vill ha lite lyx i vardagen.

I Leias mun pågår det krig mellan tänder och tandkött. Tänderna har nu ett övertag vilket gör att vi har en ledsen tjej. Just nu är de 3 tänder påväg igenom samtidigt och vissa stunder gråter hon i panik pga av smärta. Alvedon får hon men vet ej om de hjälper så mycket. Hoppas att de snart har tittat fram för den här gången så hon blir lite gladare. Inte för att hon är ledsen hela dagarna men tycker så synd om henne att hon ska behöva ha ont.

Höst?

publicerat i Allmänt;

Här har vi varit vakna sen kvart över sex och bullbak pågår. Eller nu är vi på slutklämmen så de ska gräddas. Fik dock lite panik här för typ tio minuter sen då pärlsockret var slut och Leia ligger och sover. Så att ta sig till affären blev ju helt omöjligt och bullar utan pärlsocker går inte. Som tur är så bor Sanna bara ett hus bort och hon hade pärlsocker, snacka om att rädda min dag.

Idag har vi ett Bvc besök inplanerat med lillstumpan. Hon ska på 6 mån kontroll och sen de vanligg väga och mäta. Annars så ser dagen ganska så lugn ut. Idag känns det verkligen som höst ute. Men jag hoppas på att vi kan få lite mer sommar innan hösten kommer. Även om hösten är mysig på sitt sätt. De här att kunna tända en massa ljus och att komma in från en kylig dag ute och gosa ner sig i soffan med en varm kopp te. Tänk alla vackra färger som löven på träden får. Alla årstider har verkligen sin charm!



Kvällsmat??

publicerat i Allmänt;

Har varirt på promenad med Sanna och lille Max, frukosten är intagen och Leia sover nu i vagen igen. Jag ska passa på och tvätta lite sofföverdrag och sen blir det en till promenad men då med Maria och lilla Linnea. Blir även till att ta fram stykjärnet och stryka några överdrag till soffan som jag tvättade igår. Så tråkigt men blir så mycket finare när de är slätt.

Diskuterade kvällsmat men Mats över sms förut och ja vi kom inte fram til något vettigt som vanligt. Så jag ska väl ner och rota i frysen efter nått att äta. Så tråkigt att alltid behöva tänka på de där med mat. Ibland önskade jag att vi hade en kock här hemma. Kanske sjukt att man önskar det då både jag och Mats är kockar ( endast jag som jobbar med det) men att laga vanlig vardagsmat hemma är så tråkigt.

Onsdag

publicerat i Allmänt;

Här hemma har dagen börjat med en massa lek på golvet med Leia. Så mysigt men oj vad man får kolla henne nu. Hon är på allt och så himla snabb trotts att hon inte kryper än. Frukosten är också intagen i form av gröt och hon verkligen älskar det! För mig blir det inte frukost riktigt än utan vi ska ta oss ut på en promenad först.

Har inga direkta planer idag så får se vad som händer. Tråkigt väder så blir nog lite fix inne och sen kanske en till promenad på eftermiddagen eller ut på en liten joggingtur senare ikväll när Mats har kommit hem.

Marmorbyn

publicerat i Allmänt;

Då var de redan måndagskväll och vi har spenderat eftermiddagen ute hos goda vänner i Marmorbyn. Ätit smörgåstårta och även gräddtårta så nu är man så mätt. Leia fick prova på Olles hoppgunga och hon tyckte de var superkul så nu måste vi införskaffa oss en sån. De låg även på golvet och lekte lite med varandra och min lilla tjej far fram som en liten vilding och då kryper hon inte än utan ålar som en tok. Undrar hur de blir sen när hon kan krypa. Lär ju inte ens kunna vända ryggen till då. Har även kommit på att vi måste skaffa en grind nu här inne för rätt vad det är så har hon ålat ut i hallen och bort till trappen. Allt går så fort nu med våran lilla tjej och ibland känns det lite jobbigt då man inte riktigt hinner med att ta in allt. Men älskar även att se hennes små och stor framsteg hon gör varje dag och jag är så lycklig som har henne i mitt liv.

 

Mammas lilla tuffing!!

Måndagsmorgon...

publicerat i Allmänt;

Ny vecka och nya tag. Har precis kommit hem från en promenad med Leia. Hon var så trött efter att morfar varit här på morgonen och busat med henne så hon somnade på stört. Så nu ska jag ta tag i lite mer tvätt och sen ska jag fixa lite med mitt ny projekt jag har här hemma. Har köpt ett gammalt skåp som jag ska piffa till lite. Bilder kommer sen när de är färdigt.



Mitt lilla hjärta när hon var en dag gammal!

Härlig helg

publicerat i Allmänt;

De sista dagarna har varit fulla av en massa härligheter. I torsdags så var jag och Ida å handlade till Olles dop. Jag hade erbjudit mig att göra smörgåstårta till de 45 gästerna som skulle komma. Så vi var in på Willy´s och shopppade en massa godsaker till tårtan. Senare på dagen åkte vi ut till mamma i Roltorp för att umgås lite och vi blev även kvar där över natten. På fredagen vart de inte en lugn stund utan det var träff med Hanna på stan för köp av ett superfint kort som hon gjort. Dop present hade vi inte heller inhandlat så det passade vi också på att göra. VÄl hemma så var de bara för mig att dra igång med tårtorna. Smet skulle fixas och sen skulle de läggas ihop så de fick stå och gotta till sig till lördagen. Väl klar med det blev de soffläge resten av kvällen.

Lördagen klev jag upp vid kvart i sju för att börja garnera tårtorna och det tog sin lilla tid runt nio var jag klar med det. Frukost intogs strax där efter och kläder hängdes fram. Insåg då att Leias strumpbyxor som hon skulle ha var borta så vi tog en promenad ner på stan för att fixa det. Väl hemma fixade vi oss och sen for vi ut till Marmorby vid tolv för att leverara tårtorna. Åkte sedan vidare mot Julita och eftersom dopet inte var fören vid två så passade vi på att åka till min farmor för lite fika.

Dopet var jättefint och tjejerna som spelade och sjöng gjorde mig tårögd. Leia skötte sig bra i kyrkan, åt bara lite av kyrkbänken óch skrek bara högt en gång =). Efter dopet åkte vi ut till Marmorby och mumsade tåror och gick tipspromenad. Jag var jätteduktig, hade bara ett enda litet fel. Det belv mycket prat med en massa trevliga människor så vi var inte hemma fröen vid sex tiden på kvällen. Väl hemma så blev mat av Leia och sen begav vi oss till Mattias med barn som bjöd på tacos. Vi var inte hemma fören vid elva tiden på kvällen.

Osdags morgon

publicerat i Allmänt;

Vilka härliga dagar vi haft och här hemma har vi njutit så mycket som möjligt. Gårdagen spenderade jag men min mamma nere på stan. Blev lite shopping och Leia blev bortskämd som vanligt. På kvällen så var vi upp med min mamma och Bosse till Mats mamma och åt en massa god mat.

Leia har precis ätit gröt och leker nu på golvet. Nu har hon fått en ny favoritleksak som är en gammal dosa till en tv. Promenad med Maria står på schemat också nu på morgonen så ska ta och göra mig i ordning för det.