Härliga nätter....

publicerat i Allmänt;

Usch vilken lång dag det har varit idag. Kroppen är trött och sliten även fast jag har hjälp av Lina nu som ska ta över efter mig nu när jag går på havandeskapspenning. Ska den första veckan bara vara och sova ut tänkte jag. Sen ska jag sakta börja förbereda inför julen och såklart inför bebisens ankomst. Idag så har jag kollat runt lite på försäkringskassans hemsida via min e-legitimation och ja det är en jungel men tror jag får ordning på det tillslut.

Ska snart ta och röra mig mot soffan för att avsluta min kväll framför en film och troligtvis somna tio minuter in i den som vanligt. Är så trött nu på kvällarna igen då jag inte får sova ordentlig på nätterna. Vaknar och är kissnödig 1-2 gånger på natten och så fort jag kryper ner i sängen igen för att fortsätta sova så har ju såklart bebisen vaknat. Den far ju runt som sjutton, vänder på sig, trycker lite här och där så får ändra sovställning hela tiden. När jag väl börjar somna så kommer jag på att jag är fan törstig och då kan jag inte somna pga det  för då ligger jag och tänker på hur gått det vore med ett stort glas vatten. Så efter en liten stund trippar jag upp igen och häller i mig ett stort glas vatten och trippar sen tillbaka och hoppas på att bebisen inte vaknat. Hinner knappt lägga ner kroppen i sängen fören de börjar köra runt i magen igen och ja där ligger man helt klarvaken fast ändå skit trött och tänkar, bara två timmar kvar tills jag ska upp och gå till jobbet så försök sov nu. Ja och nog slummrar jag väl till men när klockan ringer 05.40 så känns det knappt som sovit en blund under hela natten.

 

Nu har vi gått in i vecka 31 (30+2)

Julmarknad

publicerat i Allmänt;

Har varit en sväng ute i Julita här på förmiddagen för den årliga julmarknaden vid torgbodarna. Härligt att de blev lite snö till marknaden i år men jag hade inte tackat nej till några grader varmare då våran termometer stog på -7 när vi åkte ut. Gick igenom marknaden på 5 minuter som alla andra år. Pratade med lite folk och drack en allt för söt glögg bara för att värma sig lite. Sen åkte vi vidare till Ica för att Mats var tvungen att ha lite snus eftersom han glömt sin dosa hemma. Ja och de har ju tydligen gjort om Ica där ut och ja inte blev det till något bättre. Tyckte att allt såg jävligt lantligt och sunkigt ut nu vilket jag tycker är tråkigt. Från Ica till farmor för lite fika vilket alltid är lika uppskattat då de bjuds på flera sorters kakor och bullar.

Eftermiddagen består av lite fix och trix inför morgondagen då de ska pyntas lite här hemma eftersom det är första advent. Kommer nog inte plocka fram alla julsaker än utan väntar nog lite på att pynta sånt tills man går på ledighet här efter den 7december. Ska bli så skönt att få vila upp sig och bara förbereda sig inför bebisens ankomst. Har ganska mycket som måste fixas tills bebisen kommer så kommer nog ha lite att göra varje dag.




Dessa goda cornflakeskakor med jordnöttssmör med mörk choklad bjöd farmor på, mums!!

Kärleksmums!

publicerat i Allmänt;

Nu har helt plötsligt en vecka gått sen jag skrev sist. Hinner inte riktigt med längre men ändå känns det som att tiden går jätte segt. Har med stora steg traskat in i vecka 30 och i morgon (torsdag) är det dags för vår första föräldrarträff. Har inte direkt några stor förväntningar utan hoppas på att de ska ge en nått iallafall. Även kul att träffa andra blivande föräldrar och vem vet kanske några som man även kan umgås med utöver föräldrarträffen också. Vore iallafall superkul då jag känner mig lite ensam just nu.

Har idag haft första inskolningen för Lina som tar över efter mig från och med den 8 dec. Så himla skönt med lite hjälp på jobbet och särskilt nu när diskmaskinen har varit trasig i typ två veckor. Kroppen är trött och sliten men har ändå svårt att sova ordentligt. Börjar märkas rejält nu att man är gravid och att man inte är lika rörlig längre. Bara att vända sig i sängen eller gå upp ur den börjar bli bökigt. Lär ju inte bli lättare heller ju längre in i graviditeten jag kommer.

Var så himla uttråkad när jag kom hem idag så jag fick för att jag skulle baka och slutresultatet blev mockarutor/kärlkesmums. Ja och visst blev de mumsigt!!

V 29 och kroppsmålning

publicerat i Allmänt;

Helgen har varit ganska så lugn. Fredagen spenderade vi hos Carro och Matti med lite god mat och idol. På lördagsmorgonen så hade jag bestämt mig för att äntligen måla om vår extremt tråkiga och mörka träsäng. Så en sväng till affären för köp av färg  (antikvit) och lite nya penslar. När vi kom hem så fick vi besök av far och farmor som ville ha fika. Jag fick som vanligt stå för kaffet och pappa för fikabrödet som alltid består av minst 5 sorter. Efter besöket fick jag äntligen greppa tag i penseln och börja måla sängen. Fick stryka på två gånger så på söndagen var allt klart och jäklar vad nöjd jag /vi blev. Blev som en helt ny säng och rummet känns mycket ljusare. 

        
Inte våran säng på bilden men färgen    Så här blev sängen efteråt.
Är densamma som var på vår innan      Inte världens bästa bild men den får duga.

Har gått in i vecka 29 nu och nu känns det att kroppen har blivit tyngre och större. Många säger fortfarande att jag är väldigt lite men har endå gått upp 7 kilo och det är mycket på mina 153cm. Men än är det ju 10 veckor kvar så lär nog hinna lägga på mig några kilon till. Hoppas dock på att det inte blir allt för många =)

 

Här är jag nu i vecka 29

Här i veckan som var så hade Mats lite tråkigt då de inte visades nått bra på tv så han tog fram sin konstnärliga sida och målade lite på magen.

                                                         
En koncentrerad Mats                        Så här blev slutresultatet, igen Picasso 
                                                       precis men fint endå =)

Magont

publicerat i Allmänt;

Trött och sliten efter en dålig natt med sömn cyklade jag iväg till jobbet. Kändes som detta kunde bli en riktigt fin dag med sol. Ja och sol är de ute och här sitter jag inne och har precis satt mig upp i soffan. Blev inte långvarig på jobbet idag då min magen gjorde så så ont. Visste inte om jag skulle stå, sitta eller ligga ner är smärta. Ska lugna alla nu med att de inte var i bebismagen jag hade ont utan pga av mina härliga järntabletter. Har haft ont från och till sen jag började äta dom och vissa dagar mer och andra dagar mindre. Men idag stog jag inte ut längre, kändes precis som när jag hade gallstensanfall och ja jag är glad att jag lyckade få ihop mat till dagisbarnen. Dock vet jag inte riktigt om soppan blev så bra i smaken men pannkakorna var iallafall hemmagjorda!

Väl hemma så ringde jag BM och pratade lite med henne om tabletterna och de första jag får höra om just tabletterna Nifarex som jag äter så är det väldigt vanligt att man får ont i magen av dom. Så jag fick ett namn på ett par nya som jag ska köpa i morgon efter jobbet. Men blir lite irriterad på att Nifarex är de tabletter BM rekomenderar här i stan även fast de är så pass många som tydligen får ont av dom. Nåväl nu mår jag bra igen och i morgon blir det igen Nifarex till frukost.

Mörka november

publicerat i Allmänt;

Mörka november är här och den kan vi gärna hoppa över känns det som. En mellanmånad som bara ger oss mer mörker, regn och kyla. Just nu tycker jag tiden går så sakta i graviditeten och nu börjar jag växa allt mer och mer. Känner att kroppen är trött och sliten och ingen ordentlig sömn får jag heller plus att man dragit på sig en förkylning. Men nu jobbar jag bara lite drygt en månad till sen så blir de till att vila upp sig inför bebisens ankommst.

Helgen närmar sig och vi har inte ett dug inplanerat vilket ibland kan vara superskönt men ibland vill ja bara veta vad jag ska göra. Har så svårt att hitta på något ibland och det känns som att alla är så himla duktiga på att göra saker. Har så svårt att varva ner och bara vara här hemma typ som att sätta sig ner och läsa en bok eller bara kolla på en film. Får sån ångest av att inte ha utnyttjat helgen till max. Men men får hoppas på att man ändrar sig lite när bebisen kommer och att man kanske lär sig koppla av lite och ta dagen som den kommer.